středa 11. února 2009

Tisá skála






V pondělí,po noční práci,sem měl celý den volno a protože bylo hezky,rozhoduji se že zajedu na Tisou skálu u Čáslavi.Info sem získal z PureBoulderingu.
Rozlejzací kámen-úbočí
Po příjezdu na místo,vystoupám lehce zasněžěným lesem na vrcholek kopce.Nejprve obejdu kopec dokola,ať vím kde co je.Pak si vybírám na rozlez podle mne nejhezčí zdejší kámen-Úbočí,úplná přírodní bouldrovka s asi deseti logickými směry+různý kombinace,tak do 7A.
O kousek výše mi padne do oka pěkná vyšší stěnka,je tu jedna bílá šipka,tak to zkusím a druhým pokusem přelézám něco,cca 6C+.Ještě tu vylezu technický koutek(6A+) a lehký sokolík(4+) kde najdu rezavou skobu.
Bílá šipka? 6C+
O kus dál mlsně pokukuji po hezkým 7A,vedoucím trhlinkou ve stropě,bohužel výlez je zateklý ledem,hm někdy příště.
Přesunu se na druhou stranu kopce k Velkýmu Převisu(Liščí skála?)tady je to nejvyšší cca 8-10m,vedou tu i nějaké starší cesty přes nýty,skoby.
Bouldristy však nejvíc zajímá pravá spodní část-převis po sklopených lištách a bočácích.Vilda to tu nazval-Švajc a je fakt,že člověk si aspoň na chvíli může přenést někam do Médžiku či Brione :o) bouldry jsou to pěkný.
Kupodivu hned dávám Švajc1 7B(osobně si myslím 7A+,asi mi to sedlo).Pak pokusuji Švajc2 7B+,spodek mi jde rychle,problém je v dynamickém poskoku na hranu převisu do topové lišty,trochu se bojím odskoku,chtělo by to chytače,nicméně po nazkoušení tohoto přešahu to výlezám(zde klasa asi sedí).Nakonec si ošahám nejtěžší místní věc-Švajc3 7C.Vypadá to hezky,ale zde si bez spottera neškrtnu a nechávám to na jindy.
Švajc2 7B+
Ještě přelezu divný a technický 7A a menší hajbólek po kýlu 6C a valím zpět do Práglu na další(naštěstí poslední)noční směnu:)
Oblast je sice malá,ale pokud máte den volna,nebo projíždíte okolo,určitě stojí za náštěvu.
Tip pro místní?:při zpáteční cestě lesem,sem dal krátkou řeč s lesákama co sváželi dřevo a prý na protějším kopci jsou taky nějaký kameny.Takže hurá(Vildo?) na průzkum.
Foto je bídný,foceno starším mobilem:-(

2 komentáře:

Houba řekl(a)...

Ten materiál vypadá luxusně! Pěkná skála.

Anonymní řekl(a)...

No prostě Švajc :-)
Škoda,že tam toho není víc.
č.