úterý 6. října 2009

Sosnovské novinky

Sosnová u České Lípy za poslední měsíc-dva,zaznamenala trochu více náštěv a hlavně přibylo plno nových směrů a opakování těžších.

Standa.

Nejvíc se činí Standa Feigl,který nedávno zbombil Death Magnetic 7B+.I další jeho přelezy stojí za to:Konflikt 7A+,Vozembouch 7A+,On the Edge 7A/A+,Zelená panenka 7A... A přidal i vlastní bouldry-Skoč Do 6C+(zatím bez opakování),Charlie Chaplin 6C,Groteska(ze sedu) 6C.
Petr Janhuba přelezl také Konflikt (konečně :-) ) a teď se zaměřil na Zatmění 7A+/B,tak ať se daří!
Jakub(Miki)Měkota přelezl nějaké lehčí a moc pěkně dal na OS-Moje radost,vaše smrt 6B+(hajbol).Bude i video :-)

Miki v Moje radost,vaše smrt


Létající candát 6A

Od Jakuba Skalickýho je v Koutě taková sranda-Létající candát 6A+,zas něco pro dlouhány a malí skáčou :o)
Asi nejvíc toho přibývá od dua Marwin-Fíša(Martin Špís,Jiří Fišer).Nový masivek Sršeň a spousta lehčích bouldříků,např:Nálet 6A+, Tanec sršňů 6B+,První vyholení 6A,Ohnivý ráj 5C...
Od Fíši jsou tři novinky u Trojhranu-To je fiskars vole 6A,Yuki 5B,Kingway 5. U Smetiště je nově od marwina-Spalte bible a podobný krámy 6A(trochu horší matroš).Od Carlose traverzík-Jemná práce 6C+ a od Ládi Svítka zajímavá kombinace-Valentýnské plácání 6C+.Mimochodem,teď o víkendu byl Láďa v Ospu a přivezl si velmi pěkný zářez-Corto 8a.Gratulace!

Vzpomínka na Adr 5B/Automotodrom

No a já sem taky něco přidal.Nový bloky Bobule,jsou tam čtyři bouldry a pár možností.Hůře seto hledá,je to blízko Dromedára.Na Desce sem udělal tři lehčí(5B,4,2).A teď v neděli přibyli další.Vlevo od Grotesky je Elimination 6C+(nesmí se použít levá hrana!).Hned vedle je lehká Spára 3.Tady se mi stala taková příhoda:
Nastupuji do bouldru a najednou slyším pohyb za rohem.Vzápětí se objeví chlap v maskáčích a přilbě a míří na mě samopalem.Začne se smát a rychle mizí nahoru do lesa.Když dolezu nahoru,tak vidím že podobných chlápků je tam více a navzájem se kosí.No samozřejmě-Paintball(nebo jak se to jmenuje).Taky zábava :-)

Já v Charlie Chaplin 6C,vlevo je Groteska.

Vzádu u Automotodromu sem vylezl zajímavý rajbásek-Vzpomínka na Ádr 5B.V Adršpachu sem totiž jeden rajb zapytlil,tak se musej natrénovat.Kousek vpravo je lehký Pravej údolní 3.
Pak sem šel na jeden z projektů na Vyhlídce.Lesáci tam porazili pár stromů,čímž se skály prosvětlili a jsou sušší.Vlevo v takové žluté stěně vznikl pěkný traverz-Prstožrout 7A,má takové kousavé chyty.

V žluté stěně je vidět bílá linka Prstožrouta/Vyhlídka



Prstožrout 7A,pěkný traverz.
Většinu bouldrů najdete v databázi na Lezci.A kout na Trojhranu stále čeká na první přelez!

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Parádní :) Jen škoda, že se to špatně hledá.. Ještě by to chtělo míň deště... Ty vojaci po lese jsou airsofťáci.
Pepa

Houba řekl(a)...

To jsou věci.. Vidím, že už Sosnovou nelze déle odkládat!
:o)

Anonymní řekl(a)...

Pepo,najít se to dá,kdybys tápal ozvi se na mejla.
Airsoft-je asi přesnější výraz,fakt je to ulítlý,asi jako lezení :-)
Houbo,přijeď.Máš si z čeho vybrat.
čermy

Anonymní řekl(a)...

škoda toho počasí :( Jinak myslím že další projekty ještě čekají na přelezy....Standa F.

Anonymní řekl(a)...

Tak v pátek zas něco přibylo.
Když se jde od Cukrárny(U kapličky) směrem k Tsunami,tak asi v puli cesty je vlevo masiv-Sokolík(podle zahnutýho sokola za 4+)vede tam pět bouldru,například Ha-ha 6B a další lehčí,ještě tam něco pujde.
Na Buchtě jsou dva vyšší:Ještě teplá 5B,Propečená 5C,je dobrý trošku poškádlit morál :-)
č.

Anonymní řekl(a)...

Morálovky jsou fajn, když nejsou moc sypavý a lámavý.. jak to v téhle části bývá.. :) tak už jenom čekat, jestli se zlepší počasí.. nebo až bude mráz :))

Anonymní řekl(a)...

Pepa