čtvrtek 23. dubna 2009

Sosnová pro Standu.

Psal mi Standa Feigl,že v neděli budou v Český Lípě na nákupech a pak bude mít chvíli čas.Takže dáme Sosnovský bouldering.
V pátek a sobotu sice trochu sprchlo,ale neděle už byla ve znamení slunce.
Sraz jsme si dali v sektoru Kout a Standa začal sypat jeden bouldr za druhým.Nejprve Natahovák 6B,dále Skopnutí 7A,Smaženice 7A a i hajbólek Moje radost,vaše smrt 6B+(flash).
Video Natahováku,od Houby tu:http://www.youtube.com/watch?v=3DFjDFeKAqQ

Já v Trpasličím alibi 6C
Poté sme se přesunuli na Konflikt 7A+,převislou a technicky-silovou hranku.Vylezl sem to někdy vloni.Nedávno v ní dávál nadějný pokusy Petr,snad to brzy dá.My sme se v tom těď moc nehli.Bylo to bohužel mokrý.
Dále jdeme k Trojhranu,kde chci Standovi ukázat nádhernou asi 6metrovou hranu-Hrana snů 7B.Po pár pokusech jí tam Standa posílá.Což mě potěšilo,po čtyřech letech to konečně někdo zvopáknul.Fakt paráda :-))
Vpravo od hrany je hladký kout,který přímo svádí k přelezení.Dali sme pár pokusů,ale jeto děsná technika,samý odtlaky a vzpírání s mizernými stupy a ještě mizernějšími chyty.Ale určitě to půjde!
Standa v koutovém projektu.Vlevo Hrana snů 7B
Dolez kouta se bude muset dočistit :)
Pěkná stěnka 5C
Výlez z Valentýskýho nářezu do trav.
Plácání v písku 6C
Standa plácá v písku.
Nakonec ještě bouldry u Smetiště.Standa i já dáváme Valentýský nářez 6B a Pěknou stěnku 5C.Standa se trochu vytrápí v Plácání v písku 6C,obliny mu prý moc nejdou :)
A nakonec lahůdka :-) Robikova cesta 5C(spárka),kde se zadařilo až asi po 10-15pokusech.No,ale musím dodat,že to bylo dost vlhký.Prostě nejvyšší čas to zabalit a zmizet.
Robikova cesta 5C(ex 6B).
Jinak Sosnová má pořád co nabídnout.Některé projekty netrpělivě čekají!
Letos tu začali lézt i mladí kluci z CL a začali i přybívat nové,spíše lehčí bouldry.
Jakýsi průvodce je tady:http://www.ceskolipskoinfo.cz/download/3-pruvodce-sosnova-druhe-vydani.pdf
Nové(i starší)bouldry jsou v databázi na lezec.cz
Nový fotoprůvodce,snad letos také bude.

4 komentáře:

Houba řekl(a)...

Poslední boulder by se měl správně jmenovat "Robikova neobyčejně vypečená cesta"
:o))

Houba řekl(a)...

Ještě bych se chtěl zeptat na boulder Skokan 7A v Amfiteátru - je to skokem do police a nahoru? Ta linka vypadá hrozně hezky a možná by mi pomohla i výška. Stál jsem pod tím v dešti a moc mě lákala..

Anonymní řekl(a)...

Skokan je hezký bouldr,řekl bych že jeden z nejlepších v sosně.Buť s rozeběhem skok do police nebo z místa náskokem.Přes lištu na vrchol.Parádní článek.... :-D Co v sobotu nebo v neděli čermi?Sněžník???Hod mail...Standa

Anonymní řekl(a)...

to Houba:
Skokan je zajímavej bouldr,ale nevím jestli ti pomůže výška,ono dostat se do poličky není to nejtěžší,až pak je těžkej průtlak do lišty a nahoru,delší lidi to asi bude víc vyhazovat.
Skus radši Smaženici,ta je pro delší jak dělaná :)
to Standa:o víkendu ještě nevím,na Petráči sem si udělal díru v prstě:( no ale něco vymyslíme,snad.
dám vědět.
čermy